„Mes siunčiame ne tik maldas, mes siunčiame ginklus, amuniciją, humanitarinę pagalbą, neperšaunamas liemenes, – penktadienio rytą sakė Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas.

„Mes atsiųsime savo šarvuotąsias kovos mašinas, mes atsiųsime „Bushmasterių“. Atskraidinsime juos savo kariniais lėktuvais „C-17“, – pridūrė jis.

Tiesa, nepatikslino, kiek mašinų planuoja skraidinti į Europą.

Jau anksčiau šalies gynybos ministras Peteris Duttonas sakė, kad jis ieško galimybių šarvuočių „Bushmaster“ nusiųsti į Ukrainą.

„Mes labai atviri šiam prašymui ir, manau, prezidentas Zelenskis įkvėpė tiek savo žmones, tiek visą pasaulį. Jis suvienijo Europą taip, kaip tai nebuvo įmanoma prieš karą. Mes norime padaryti viską, kad padėtume pabaigti šį karą“, – sakė P. Duttonas.

„Ukraina turi turėti visa, ko reikia mūšio lauke. Pavyzdžiui, jūs turite puikių šarvuotųjų mašinų „Bushmaster“, kurios labai padėtų Ukrainai“, – pareiškė V. Zelenskis.

„Aš kviečiu jūsų nuostabią šalį į mūsų pajūrio regionus, į Juodosios ir Azovo jūrų pakrantę, atnaujinti mūsų uostų“, – sakė Ukrainos lyderis.

„Ukrainos jūrų laivybos atkūrimas gali būti jūsų indėlis į stabilumą“, – pažymėjo jis. V. Zelenskis taip pat paragino Australiją imtis naujų sankcijų prieš Rusiją.

Anksčiau ketvirtadienį prieš Ukrainos prezidento kalbą Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas pranešė, jog jo šalis įveda papildomus 35 proc. muitus visoms prekėms, importuojamoms iš Rusijos ir Baltarusijos, kad sustiprintų ekonominį spaudimą Maskvai ir Minskui.

Kovo mėnesį V. Zelenskis vaizdo ryšiu jau kalbėjo Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Vokietijos, Izraelio, Lenkijos, Italijos, Japonijos, Prancūzijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos parlamentarams. Savo kalbose jis dėkojo už Vakarų teikiamą karinę ir humanitarinę pagalbą bei ragino didinti spaudimą agresorei Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)