Jo nuomone, Maskva tuo pasinaudos stiprindama savo derybines pozicijas.

„Matau, kad rusų kariuomenė persigrupuoja. Manau, jie gana greitai bandys apsupti Ukrainos pajėgas – ypač Donbaso regione. Užėmę trečdalį Ukrainos teritorijos, jie norės derėtis iš labai stiprių pozicijų“, – Lenkijos premjero interviu cituoja lenkų žiniasklaida.

M. Morawieckis taip pat pabrėžė, kad Ukrainos sąjungininkai turi ir toliau taikyti „triuškinančias sankcijas“.

„Maskva bijo ilgalaikių sankcijų. Mes pasisakome už jų turto konfiskavimą ir darome viską, kas įmanoma, kad nebūtų perkamos Rusijos nafta ir dujos“, – pridūrė jis.

M. Morawieckis atkreipė dėmesį į tai, kad nors „ukrainiečiai kovoja kaip liūtai“, Vakarai turi skubiai padidinti ginklų tiekimą šaliai, kreipdamasis tiesiogiai į JAV dėl „greitų veiksmų“.

„Prašau greitų veiksmų, nes jie kovoja už mūsų vertybes, už mūsų visuotines vertybes“, – sakė jis.

„Turime padėti ukrainiečiams kuo greičiau apginti savo šalį. Mūsų dienos yra jų valandos, mūsų savaitės yra jų dienos. Ginklų jiems reikia čia ir dabar. <…> Rusija yra didelė šalis, didelė šalis, turinti daug prekių, žaliavų, išteklių. Jie turi didelę kariuomenę. Štai kodėl jie gali persigrupuoti ir persitvarkyti“, – CNN kalbėjo Lenkijos ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją