17 ir 23 metų palestiniečiai buvo mirtinai sužeisti per operaciją pabėgėlių stovykloje Dženine, o dar trys buvo kritinės būklės, pranešė ministerija Ramaloje.

Karinė operacija vyko po kruvinų išpuolių Izraelyje, per kuriuos maždaug per savaitę žuvo 11 izraeliečių.

Izraelio armija pranešė, kad kariai atvyko į Dženiną suimtų kelių įtariamųjų ir tuomet kilo susišaudymas. Vienas karys buvo sužeistas.

Vaizdo įraše iš įvykio vietos matyti karinės transporto priemonės ir sunkiai ginkluoti kariai, greitosios medicinos pagalbos automobilis ir ant žemės gulintis žmogus.

Du pastaruosius išpuolius prieš izraeliečius surengė Izraelio arabai. Visi trys buvo teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ rėmėjai.

Per pastarąjį išpuolį – antradienį Bnei Brako bendruomenėje netoli Tel Avivo – užpuolikas buvo palestinietis iš Dženino apylinkių.

Per atskirą incidentą ketvirtadienį palestinietis pietiniame Vakarų Krante autobuse atsuktuvu dūrė izraeliečiui, pranešė kariuomenė ir pagalbos tarnybos. Tada autobuse buvęs civilis užpuoliką nužudė. Iš pradžių nebuvo aišku, kokį ginklą panaudojo civilis.

Izraelis baiminasi tolesnio smurto eskalavimo prieš savaitgalį prasidedant musulmonų pasninko mėnesiui ramadanui.

Tūkstantis armijos karių remia policiją, kad pagerintų bendrą saugumo situaciją, Vakarų Kante taip pat dislokuotos papildomos pajėgos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją