Jos duomenys rodo, kad iš 72 proc. amerikiečių, kurie pasitiki V. Zelenskiu, 33 proc. juo visiškai pasitiki, o 39 proc. labiau pasitiki. 16 proc. iš tikrųjų nepasitiki, o 10 proc. apklaustų amerikiečių visiškai nepasitiki.

Apklausos duomenis skelbia „Ukrainskaja pravda“.

Nors 17 proc. visiškai pasitiki JAV prezidentu J. Bidenu tarptautinės politikos klausimais, 31 proc. pasitiki mažiau.

Pasitikėjimas Ukrainos prezidentu taip pat viršija JAV piliečių pasitikėjimą Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu – abiejais pasitiki po 53 proc. apklaustųjų.

Sociologai taip pat užfiksavo rekordinį Amerikos nepasitikėjimą Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu – 92 proc. arba vienas iš devynių amerikiečių nepasitiki Rusijos vadovu. Iš jų 77 proc. nejaučia jokio pasitikėjimo savo veiksmais tarptautinėje politikoje. Tačiau 6 proc. apklaustųjų vis dėlto pareiškė pasitikintys V. Putinu.

Žemas amerikiečių pasitikėjimo lygis taip pat yra Kinijos lyderiu Xi Jinpingu – juo nepasitiki 83 proc., o pasitiki 15 proc.

Amerikiečių sociologai pažymėjo, kad tarp amerikiečių, turinčių universitetinį išsilavinimą, pasitikėjimas V. Zelenskiu siekia 82 proc. V. Zelenskiu labiau linkę pasitikėti ir vyresnio amžiaus žmonės: vyresnių nei 65 metų amžiaus žmonių pasitikėjimas Zelenskiu siekia 86 proc., o 18-29 metų amžiaus grupėje – 63 proc. Demokratų partijos rinkėjai linkę labiau pasitikėti V. Zelenskiu nei respublikonais.

Pranešama, kad sociologai apklausė 3 581 JAV pilietį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją