„Sunki diena. Rusai suintensyvino „atlaisvinimą“. Sąžiningai ir atvirai: pas mus paaštrėjimas, situacija sunki. Orkai, pradėję masiškai apšaudyt regioną 6 valandą ryto, nesustojo. Šiandien gavo visi laisvi miestai. Popasnoje – aviacija, Lisichanske – artilerija. Du žuvę, penki sužeisti, 21 išgelbėtas – lyg iš naujo gimę“, – rašė S. Gaidai.

Jis taip pat kalbėjo apie du vaikus – vienerių ir septynerių metų, kuriems gresia abiejų kojų amputacija. Anot S. Gaidai, jie sunkios būklės buvo nuvežti į ligoninę kaimyniniame regione.

Suintensyvėjus karo veiksmams, S. Gaidai pataria civiliams evakuotis, kol tai įmanoma.

„Pasirinkimą vykti ar nevykti iš regiono renkasi kiekvienas, vadovaudamasis savo aplinkybėmis, bet mes negalime tavęs prarasti. Rūpinkitės savimi, rūpinkitės savo vaikais. Sėdėti ir laukti priešo gerumo yra ne laikas, orkai atėjo žudyti ir atlieka savo misiją kiekvieną dieną. Dabar jie nori žudyti dar daugiau, ši diena yra ryškus pavyzdys“, – sakė S. Gaidai.

Kartu jis išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos kariuomenė Luhansko srities priešui neatleis, o laikui bėgant visi išvykusieji galės grįžti namo.

Kaip skelbta anksčiau, kovo 30 d., apie 6.30 val., Rusijos kariuomenė apšaudė Luhansko gyvenamuosius rajonus, o vėliau ir į vaikų darželį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją