Kanalas pranešė, kad kovo 2 dieną Švedijos oro erdvę pažeidė iš karinių oro pajėgų bazės Kaliningrado srityje pakilę du „Suchoj 24“ šturmo lėktuvai, kuriuos lydėjo dar du „Suchoj 27“ naikintuvai. Kanalas savo ruožtu cituoja šaltinius, pasak kurių, dviejuose šturmo lėktuvuose buvo branduolinių ginklų, o „tai aiškiai parodė patys rusų pilotai“.

Kaip pranešama, dėl Rusijos Ukrainoje sukelto karo buvo padidinta Švedijos karinių oro pajėgų parengtis, tad jos iš anksto užfiksavo, kad lėktuvų pilotai skrido Švedijai priklausančios Gotlando salos kryptimi. Šalies ginkluotosios pajėgos atsisakė oficialiai pakomentuoti, ar naikintuvuose buvo branduolinių ginklų, tačiau nurodė, kad Švedijos oro erdvės pažeidimas turėjo būti tyčinis.

„Vertiname tai kaip sąmoningą veiksmą, – teigė karinių oro pajėgų vadas Carlas-Johanas Edstromas. – O tai yra labai rimta, ypač iš šiuo metu karo veiksmuose dalyvaujančios šalies pusės. Išanalizavome šį incidentą ir, akivaizdu, kad negaliu atmesti navigacijos klaidų, tačiau visi ženklai rodo, kad jie tyčia pažeidė Švedijos sienas.“

Remiantis „TV4 News“ informacija, Švedijos teritorijos pažeidimas truko maždaug minutę.

Reaguodama į šį incidentą, neutralumo besilaikanti ir NATO nepriklausanti Švedija pakėlė du „JAS 39 Gripen“ naikintuvus, kurie nufotografavo pažeidimą įvykdžiusius Rusijos naikintuvus. Anot pranešimų, būtent šios nuotraukos patvirtino, kad lėktuvuose buvo branduolinių ginklų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją