„The Times of Israel“ praneša, kad teroristo aukomis tapo penki žmonės.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusioje mėgėjiškoje medžiagoje matyti, kaip juodais marškinėliais apsiginklavęs automatu šaulys sustabdo važiuojantį automobilį ir šaudo į vairuotoją. Kituose įrašuose matyti, kaip jis vejasi dviratininką, tačiau jam bandant iššauti ginklas įstrigo, skelbia žiniasklaida.

Įtariama, kad jis yra susijęs su teroristine organizacija ISIS.


Tai buvo trečioji mirtinų teroro ataka Izraelyje per pastarąsias aštuonias dienas.

Užpuoliką nužudė du policijos pareigūnai, kai jis šaudė į žmones, einančius, važinėjančius dviračiais ar važiuojančius savo automobiliais mieste.

Įvykio metu vienas iš dviejų pareigūnų buvo sužalotas ir vėliau nuo patirtų žaizdų mirė ligoninėje.

Šis jau trečias mirtinų teroro aktas per savaitę sukėlė susirūpinimą dėl didėjančios smurto bangos prieš musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį.

„Izraelis susiduria su žudikiško arabų terorizmo banga“, – vėlai antradienį sakė ministras pirmininkas Naftali Bennett.

„Saugumo pajėgos dirba. Kovosime su terorizmu“, – pabrėžė jis.


Pranešama, kad keturios šaulio aukos mirė iš karto, o penktasis – policijos pareigūnas Amiras Khoury (32 m.) – mirė, kai buvo skubiai nuvežtas į Beilinsono medicinos centrą, pranešė pareigūnai.

Jų teigimu, du žuvusieji yra užsieniečiai.

Saugumo pareigūnai nustatė, kad teroristas yra 26 metų Diaa Hamarshehas, palestinietis iš Jabado miesto netoli Jenino Vakarų Krante, kuris nelegaliai buvo Izraelyje.

Pasak policijos, D. Hamarshehas atvyko į miestą automobiliu, išlipo ir pradėjo šaudyti iš didelio šautuvo. Pirmoje vietoje jis nužudė tris žmones, nubėgo kelis šimtus metrų ir dar du, įskaitant policijos pareigūną.

Neaišku, kaip D. Hamarshehas pateko į Izraelį. Anksčiau jis sėdėjo Izraelio kalėjime už narystę teroristinėje grupėje ir prekybą ginklais.

Išpuolis surengtas tuo metu, kai saugumo pajėgos jau buvo padidintos parengties, nes per praėjusią savaitę per du teroristų išpuolius, kuriuos įkvėpė „Islamo valstybė“, žuvo šeši žmonės.

Sekmadienį Haderoje per šaudymo išpuolį žuvo du policijos pareigūnai. Užpuolikai buvo susiję su džihadistų grupuote.

Prieš penkias dienas per teroro išpuolį pietiniame Beeršebos mieste žuvo keturi žmonės. Teroristas, anksčiau teistas už bandymą prisijungti prie „Islamo valstybės“, buvo nušautas praeivių. Jis taip pat buvo Izraelio pilietis.

Po išpuolio Haderoje policija sustiprino pajėgas tose vietovėse, kuriose buvo jaučiama smurto grėsmė. Izraelio gynybos pajėgos taip pat sustiprino karius Vakarų Krante.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Izraelio pajėgos suėmė 12 asmenų, įtariamų ryšiais su „Islamo valstybe“. Po antradienio išpuolio buvo tikimasi daugiau areštų.

Pastarosiomis savaitėmis Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje išaugo įtampa tarp Izraelio ir palestiniečių. Dešimt palestiniečių žuvo per žiaurius susirėmimus su Izraelio kariais: vieni žuvo susišaudydami su Izraelio kariais Vakarų Krante, kiti – per bandymus atakuoti.

Praėjusį savaitgalį du pareigūnai buvo sužeisti per įtariamą peilių išpuolį Rytų Jeruzalės Ras al Amudo rajone, o vienas izraelietis buvo peiliu ir lengvai sužeistas, kai bėgiojo Jeruzalės Hebrono keliu.

Kovą taip pat buvo įvykdyti buvo keli išpuoliai Jeruzalės senamiestyje ir netoliese esančiame Vakarų Kranto mieste.

Izraelio pareigūnai išreiškė nuogąstavimus, kad smurtas gali įsiplieskti kartu su Ramadanu, kuris prasideda balandžio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)