Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininkas admirolas Tony Radakinas sakė, kad konfliktas virto „tradiciniu karu“, kai Ukraina nuo bandymo atremti Rusijos pajėgas perėjo prie pozicijos ir teritorijos atgavimo.

Jo teigimu, JK taip pat žengia į „naują paramos Ukrainai etapą“, o Vyriausybė svarsto, kokią dar karinę įrangą JK galėtų suteikti Kijevui.

Tai patvirtino Borisas Johnsonas, nenurodydamas, kokie tai galėtų būti ginklai.

Pasak laikraščio gynybos šaltinio, Ukrainai reikia didesnio nuotolio sistemų (įskaitant sunkiąją artileriją), kad būtų galima išstumti Rusijos karius iš savo pozicijų šalies rytuose.

Tuo pačiu, kaip pažymi laikraščio pašnekovas, tai sudėtinga įranga, kurios naudotojus reikia apmokyti.

Skirtingai nuo peties paleidžiamų raketų paleidimo įrenginių, kuriuos JK anksčiau tiekė Ukrainai, didesnėms sistemoms reikės siųsti karius iš priešakinių linijų treniruotis į kaimynines šalis.

JK vyriausybė taip pat baiminasi, kad tai gali paaštrinti konfliktą.

Anot „The Times“, ministras pirmininkas B. Johnsonas netiki, kad Ukraina ir Rusija yra arti susitarimo. Apie tai jis papasakojo ministrams. Kaip sakė Borisas Johnsonas, yra pavojus, kad V. Putinas bandys „susukti peilį žaizdoje“ ir taps „mažiau nuspėjamas ir kerštingesnis“.

Kovo 31 dieną numatyta „ginklų donorų“ konferencija, kurią šaukia Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, skelbia BBC.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją