Davęs interviu BBC, V. Zelenskio patarėjas pareiškė, kad okupantai vis dar mėgina nužudyti Ukrainos lyderį, informuoja UNIAN.

O. Arestovičiaus teigimu, rusai keturis kartus šaudė netoli Prezidento administracijos. Be to, okupantai nori „pašalinti“ kažką iš aukščiausiųjų kariuomenės ir valdžios atstovų, įskaitant patį O. Arestovičių.

„Jūsų nuolankus tarnas, beje, pirmajame penketuke, remiantis operatyviniais duomenimis. Kadangi vyksta derybų procesas, surengti ataką prieš Prezidento administraciją, iš kur šis procesas vyksta vaizdo ryšiu, reikštų sudeginti visus tiltus, vedančius į derybas. O jeigu nebus derybų, tai jau visiškai kitokia situacija“, – nurodė Ukrainos prezidento patarėjas.

Oleksijus Arestovičius

Jis taip pat papasakojo, kad derybų metu vienas iš labiausiai Rusiją dominančių klausimų – Rusijos Federacijai įvestų ekonominių sankcijų panaikinimas.

„Įsivaizduokite Vakarų ir viso pasaulio reakciją po smūgio į Prezidento administraciją, į derybininkus. Noriu pasakyti, kad netgi rusai turi kažkokias tarptautinės diplomatijos raudonas linijas, kurių negalima peržengti, nes atstovas visada yra neliečiamas asmuo. Jeigu nužudysi žmogų, kuris su tavimi derasi, po tokio veiksmo su tavimi daugiau niekas niekada nesiderės. Turi būti dalykų, į kuriuos galima atsiremti net tvyrant tokiam chaosui, kokiu yra karas“, – pridūrė jis.

O. Arestovičiaus manymu, okupantai nebombarduos Prezidento administracijos. Visgi jis neabejoja, kad jie toliau bandys kitais būdais fiziškai sunaikinti V. Zelenskį.

Anksčiau Ukrainos derybininkas Michailas Podoliakas atskleidė, kad buvo daugiau nei 10 bandymų nužudyti Ukrainos prezidentą.

Vadovaujantis Ukrainos žvalgybos duomenimis, kovo 20 d. Ukrainoje pasirodė budinčios kovotojų grupės, siejamos su Vladimirui Putinui artimu Rusijos propagandistu ir privačios karinės bendrovės „Lyga“ (buvusi „Vagner“) savininku Jevgenijumi Prigožinu. Pagrindinė nusikaltėlių užduotis – likviduoti aukščiausiuosius Ukrainos kariuomenės ir valdžios atstovus.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas priminė, kad privati karinė bendrovė „Vagner“ yra Rusijos karinė struktūra, kurią sudaro samdiniai.

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos remiamos nepriklausomos misijos metu buvo nustatyta, kad privačios karinės bendrovės „Vagner“ veiksmai turi būti klasifikuojami kaip karo nusikaltimai arba nusikaltimai žmoniškumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)