67 metų J. Bolsonaras, per 2018 metų prezidento rinkimų kampaniją sužalotas peiliu į pilvą ir dėl to turintis pasikartojančių sveikatos problemų, nedalyvavo Respublikonų partijos organizuotame vakaro renginyje. „Esu tikras, kad prezidentui viskas gerai, tai tik papildomi patikrinimai, todėl jo čia nėra“, – sakė partijos pirmininkas Marcosas Pereira.

Renginyje dalyvavusi pirmoji ponia Michelle Bolsonaro sakė, kad jos vyrui „viskas gerai“, o komunikacijos ministras Fabio Faria pranešė, kad prezidentas tiesiog jautė „diskomfortą“, rašo G1 naujienų svetainė. Leidinyje teigiama, kad J. Bolsonaras naktį liks ligoninėje. Tuo metu kultūros sekretorius Mario Friasas tviteryje parašė, kad „meldžiasi už prezidentą“.

Sausio mėnesį J. Bolsonaras dviem dienoms buvo paguldytas į ligoninę San Paule dėl iš dalies užsikimšusio žarnyno. Nuo 2019 metų valdantis prezidentas liepos viduryje dėl tos pačios problemos taip pat gulėjo ligoninėje – išbuvo keturias dienas, nors operacija jam nebuvo atlikta.

2018 m. rugsėjį, likus mėnesiui iki pirmojo Brazilijos prezidento rinkimų rato, užpuolikas per kampanijos mitingą pietrytinėje Minas Žeraiso valstijoje dūrė J. Bolsonarui į pilvą ir kelis kartus pradūrė žarnyną. J. Bolsonaras neteko maždaug 40 proc. kraujo, jam buvo atlikta skubi operacija. Tai buvo beveik mirtinas incidentas, o J. Bolsonarą užpuolęs vyras vėliau buvo paskelbtas psichiškai netinkamu stoti prieš teismą.

Dėl durtinės žaizdos kraštutinių dešiniųjų lyderiui buvo atliktos mažiausiai keturios operacijos. J. Bolsonaras, COVID-19 skeptikas, agitavęs prieš karantino priemones, nes manė, kad jos pernelyg kenkia ekonomikai, ir teigiantis, kad nėra paskiepytas, 2020 m. liepą užsikrėtė virusu, bet jam pasireiškė tik lengvi simptomai.

Prezidentas siekia būti perrinktas kitą spalį, kai greičiausiai susirungs su kairiuoju buvusiu prezidentu Luizu Inacio Lula da Silva. Remiantis praėjusią savaitę konsultacijų įmonės „Datafolha“ paskelbta apklausa, per antrąjį ratą J. Bolsonaras pralaimėtų – už jį balsuotų 34 proc., o už L. I. Lula da Silvą – 55 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją