„Mūsų vyrai atliks savo karinę pareigą su išdidžiai iškelta vėliava“, – socialiniame tinkle „Telegram“ teigė Anatolijus Bibilovas. Jis nenurodė, kiek karių buvo dislokuota, tačiau paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti keli autobusai ir sunkvežimiai.

Apie tai paskelbta 31-ąją Rusijos Ukrainoje sukelto karo dieną. Jo metu jau žuvo tūkstančiai žmonių, o dar daugiau kaip 10 mln. buvo priversti palikti savo namus. Pasak Rusijos prezidento Vladimiro Putino, Maskva siekia „demilitarizuoti“ ir „denacifikuoti“ Ukrainą.

Per jau vieną kautynių mėnesį Rusijos kariams nepavyko palaužti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimo. Penktadienį Rusija leido suprasti, kad, užuot siekusi užimti visą šalį, dabar susitelks į rytinę jos dalį.

2008 metais Rusija ir Sakartvelas kariavo trumpą, tačiau kruviną karą dėl Pietų Osetijos. Karui pasibaigus, Rusija pripažino Pietų Osetijos ir dar vieno separatistinio regiono – Abchazijos – nepriklausomybę ir ten įsteigė nuolatines karines bazes.

Ukrainoje prasidėjus visapusiškam karui, Sakartvele nuvilnijo solidarumo banga ir šimtai kartvelų prisijungė prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)