Valstybinė naujienų agentūra „Tass“ pranešė, kad S. Šoigu susitiko su šalies Finansų ministerija aptarti, kaip išlaikyti modernių ginklų tiekimą konfliktui.

Tos prekės apima „robotinius kompleksus, informacinio palaikymo ir elektroninės kovos įrangą ir, žinoma, logistiką, kaip ir visada“, agentūra „TASS“ cituoja S. Šoigu.

„Atsižvelgdami į iššūkius, su kuriais susiduriame šiandien, įgyvendindami valstybinio gynybos pirkimo sutartį judame pagal planą“, - galimai sakė S. Šoigu. „Atsižvelgiant į tai, kad valstybės finansavimas šiems metams yra 15 proc. didesnis nei ankstesniais metais, žinoma, turime pažvelgti į tai, kam reikia skirti ypatingą dėmesį vykdant valstybinių gynybos pirkimų sutartį.“

Naujienų agentūra teigia, kad S. Šoigu pranešė, jog, nepaisant Rusijai taikomų sankcijų, valstybinių sutarčių vykdymo lygis siekia 85 proc. Tęsiama, kad išorės stebėtojai išreiškė skepticizmą, jog Rusija gali toliau gaminti aukštųjų technologijų ginkluotę esant griežtoms tarptautinėms sankcijoms, ypač jei bus apribotas kai kurių technologijų pirkimas Rusijoje.

Be to, S. Šoigu, kaip teigiama, kalbėjo apie teisinius pakeitimus, kurie garantuotų valstybės paramą Ukrainoje kariavusiems Rusijos kariams, pranešė „TASS“.

„Pagal šias pataisas specialiosios karinės operacijos Ukrainoje dalyviai įgyja karo veteranų statusą. Parama bus teikiama ir šios kategorijos karių artimiesiems“, - sakė jis.

Pasak atskiro „TASS“ pranešimo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šį įstatymą pasirašė šeštadienį. Jį „vienbalsiai“ priėmė valstybės Dūma, o trečiadienį patvirtino Federacijos Taryba.

Naujasis įstatymas reiškia, kad asmenys, dalyvavę Rusijos karinėse operacijose Ukrainoje, galės naudotis „socialinės apsaugos sistema, kuria naudojasi Afganistano, Sirijos ir kitų karštųjų taškų veteranai“ ir kuri apima papildomas valstybės išmokas, mokesčių lengvatas ir medicininę priežiūrą, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Pastarosiomis dienomis vis dažniau buvo spėliojama, kur yra S. Šoigu, nes gynybos ministras pastarosiomis savaitėmis nebuvo pastebimas, nors atliko pagrindinį vaidmenį Rusijai įsiveržiant į Ukrainą.

Ketvirtadienį Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus ir spėliones, kad Šoigu turėjo sveikatos problemų.

„Gynybos ministras šiuo metu turi daug darbo“, - sakė jis, kai CNN paklausė apie pranešimus dėl Šoigu dingimp. „Specialioji karinė operacija tęsiasi. Natūralu, kad dabar ne visai tinkamas metas žiniasklaidos aktyvumui, tai visiškai suprantama“.

Papildyta

Kiek vėliau BBC išplatino žinią apie Rusijos institucijų skelbiamą vaizdo įrašą, kuriame rodomas Šoigu.

Po dvi savaites trukusių karštligiškų spekuliacijų dėl Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu dingimo, jo ministerija paskelbė įrašą, kuriame jis kalba aukšto rango generolų susitikime.

Šoigu įrašo metu (bbc/evn stopkadras)

S. Šoigu, skaitydamas iš scenarijaus ir retkarčiais netaisyklingai sakydamas eilutes, kalbėjo apie ginklų tiekimą kariams Ukrainoje.

Buvo intensyviai spėliojama, kad jis turi sveikatos problemų arba jį ištiko širdies smūgis.

Nebuvo nieko, kas rodytų, kada filmuota medžiaga buvo nufilmuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)