Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininkas Sergejus Rudskojus pabrėžė pagrindinį Rusijos kariuomenės tikslą Ukrainoje. Pasak jo, rusų pajėgos daugiausia dėmesio skirs Donbasui išlaisvinti, skelbia unian.net.

A.Rudskojus pažymėjo, kad pulti tokių didžiųjų miestų kaip Kijevas, Černigovas ar Sumai jie niekada neplanavo – esą jie stengėsi to išvengti, kad sumažintų karinio personalo ir civilių aukų skaičių.

„Tačiau tokios galimybės [pulti didžiuosius miestus] mes neatmetame. Kol atskiros grupės vykdys iškeltas užduotis, o jos sėkmingai įgyvendinamos, mūsų jėgos ir priemonės bus sutelktos į pagrindinį dalyką – visišką Donbaso išlaisvinimą“, – tęsė A. Rudskojus.

Priminsime, kad vienas iš oficialių vadinamos „specialiosios operacijos“ (karo) Ukrainoje tikslų buvo, Rusijos teigimu, pasiekti Luhansko ir Donecko sričių administracines ribas. Anksčiau Rusija taip pat kalbėjo apie Ukrainos „denacifikaciją“ – tariamų nacių likvidavimą Ukrainos valdžioje.

Pareiškimai, esą Donbaso išlaisvinimas yra pagrindinis tikslas, gali reikšti, kad Rusija yra parengusi atsarginį planą. Šiuo metu Rusijos pajėgų puolimas yra įstrigęs visomis kryptimis, išskyrus Rytų Ukrainą. Gali būti, kad atsižvelgusi į dabartinę padėtį fronte, Rusija atsisakė minties okupuoti visą Ukrainą ir planuoja sutelkti pastangas Donbasui. Tokie pareiškimai gali būti platinami ruošiantis keisti kursą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės