Asmenys ir organizacijos, kuriems taikomos sankcijos, kaltinami „perdavę jautrius elementus Šiaurės Korėjos raketų programai“, teigiama Valstybės departamento pranešime.

„Šios priemonės yra mūsų nuolatinių pastangų trukdyti KLDR vystyti savo raketų programą dalis ir jomis pabrėžiamas neigiamas Rusijos, kaip susirūpinimą keliančių programų platintojos, vaidmuo pasaulinėje arenoje“, – sakoma pareiškime, kuriame vartojama oficiali Šiaurės Korėjos pavadinimo santrumpa.

Rusijos ambasadorius Vašingtone Anatolijus Antonovas greitai išjuokė naująsias sankcijas: „Serijinės sankcijos nepasieks savo tikslų“. Ir čia pat pasiskundė, kad JAV siekia nubausti Maskvos pareigūnus, nes jie laikosi nuomonės, kuri „neatitinka Vašingtono požiūrio“.

Ketvirtadienį Pchenjanas pirmą kartą nuo 2017 metų paleido galingiausią šalies raketą visu nuotoliu, ir atrodo, kad ji nuskriejo aukščiau ir toliau nei bet kuri ankstesnė tarpžemyninė balistinė raketa, kurią išbandė branduolinių ginklų turinti šalis.

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas asmeniškai prižiūrėjo „naujo tipo“ tarpžemyninės balistinės raketos bandomąjį paleidimą, kuriuos siekiama sustiprinti šalies branduolinio atgrasymo nuo JAV „imperialistų“ priemones, penktadienį ryte pranešė šalies valstybinė žiniasklaida.

Atsakydamas į tai, JAV valstybės departamentas pareiškė, kad Vašingtonas įvedė sankcijas Rusijos subjektams – „Ardis Group“, „PFK Profpodšipnik“ ir Rusijos piliečiui Igoriui Aleksandrovičiui Mičiurinui.

Jis taip pat paskelbė sankcijas Šiaurės Korėjos piliečiui Ri Sung Cholui ir Šiaurės Korėjos subjektui, vadinamam Antruoju gamtos mokslų akademijos užsienio reikalų biuru.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją