„Ukraina artimiausiu metu turėtų būti ES narė. Bent jau turite viską, ko reikia“, – sakė jis.

V. Zelenskis išvardijo visas ES valstybes, kurios dvejoja dėl Ukrainos narystės ES. „European Pravda“ duomenimis, šis sąrašas sudarytas remiantis uždaromis diskusijomis ES, taip pat Kyjivo derybose su kai kuriomis iš šių šalių.

Ukrainos vadovas išvardijo 10 valstybių, kurios palaiko Ukrainos narystę ES. Tai – Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija, Slovėnija, Slovakija, Čekija, Bulgarija, Kroatija, Italija.

Prezidentas atskirai išskyrė kitą 9 šalių grupę, į kurią įtrauktos šalys nėra išsakiusios aiškios pozicijos. Šiai grupei priklauso Prancūzija, Graikija, Suomija, Malta, Danija, Kipras, Liuksemburgas, Švedija ir Rumunija.

Dar 6 valstybės, remiantis V. Zelenskio žodžiais, yra problemiškos. Tačiau Zelenskis išreiškė įsitikinimą, kad gali juos įtikinti.

„Portugalija – na, praktiškai... Olandija – už racionalumą, todėl rasime bendrą kalbą. Ispanija – rasime bendrą kalbą. Belgija – rasime argumentų. Austrija – buvimas kartu su ukrainiečiais tau suteikia galimybių. Airija – na, praktiškai“, – sakė jis.

Jis taip pat paminėjo ir Vengriją, kurios Vyriausybė yra išsakiusi daugybę nepriimtinų prieš Ukrainą nukreiptų pareiškimų.

V. Zelenskis savo kalbą baigė paminėdamas valstybę, kuri yra pagrindinė šalies integracijos į ES priešininkė – Vokietija.

„Tikime, kad Vokietija taip pat bus su mumis lemiamu momentu. Šlovė Ukrainai!“ – sakė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)