Tai jis pareiškė vaizdo žinutėje per G7 viršūnių susitikimą, praneša „Ukrinform“.

„Geriau dabar didinti sankcijas Rusijai tiek, kiek reikia norint sustabdyti jos karo mašiną, nei vėliau spręsti maisto politikos, pasaulinės saugumo krizės padarinius. Neregėti iššūkiai! Jei taip, tuomet būtinas visiškas prekybos su Rusija embargas. Būtina atimti iš Rusijos galimybę karo metu naudoti GPS. Tai labai svarbu. Kad ši sistema nepadėtų Rusijos raketoms ir bomboms sunaikinti taikius miestus“, – kalbėjo šalies vadovas.

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad Rusijos bankai, įskaitant Rusijos centrinį banką, turėtų patirti visišką blokavimą iš pasaulinės finansų sistemos.

„Karo nusikaltėliai turėtų likti be pinigų. O jų įšaldytas turtas, be kita ko, turėtų virsti reparacijomis už Ukrainos atkūrimą“, – pabrėžė jis.

Prezidentas įsitikinęs, kad taikos reikia nedelsiant, kol pasaulis nesusiduria su dar daugiau problemų, todėl reikia nedelsiant imtis veiksmų.

"Rusija sugriovė pasaulinę saugumo architektūrą, sudavė stiprų smūgį tarptautiniams santykiams. Tačiau tai tik pradžia. Po šio karo gali kilti pasaulinė maisto krizė. Kuo ilgiau Ukrainos žemėje nebus taikos, tuo mažiau maisto bus pasaulyje. Vadinasi, daugelyje Azijos, Afrikos, net ir Europos šalių gali kilti didžiulių problemų dėl pagrindinių produktų prieinamumo, taip pat su maisto kainomis. Tai tikrai baigsis politine destabilizacija“, – pridūrė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją