„Mūsų dabartinė analizė rodo, kad balistinė raketa skriejo 71 minutę ir apie 15 val. 44 min. (vietos, 8 val. 44 min. Lietuvos) laiku nukrito į Japonijos jūros vandenis, patenkančius į Japonijos išskirtinę ekonominę zoną, maždaug už 150 km į rytus nuo Hokaido Ošimos pusiasalio“, – sakoma Japonijos gynybos ministro pavaduotojo Makoto Oniki.

„Žinantį, kad balistinė raketa šįkart buvo pakilusi į daugiau kaip 6 tūkst. km aukštį – daug aukščiau negu tarpžemyninė balistinė raketa „Hwasong 15“ , paleista 2017 metų lapkritį – manoma, kad šiandien išbandyta nauja tarpžemyninė balistinė raketa.“

Šiaurės Korėja ketvirtadienį išbandė tarpžemyninę balistinę raketą, pranešė Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas.

Pchenjanas tokio tipo galingą ginklą išbandė pirmąkart nuo 2017 metų.

Šis bandymas žymi Šiaurės Korėjos lyderio „pirmininko Kim Jong Uno pažado tarptautinei bendrijai įšaldyti tarpžemyninių balistinių raketų paleidimus pažeidimą“, sakoma Moon Jae-ino pranešime. Prezidentas pridūrė, kad naujausias bandymas taip pat pažeidė Jungtinių Tautų sankcijas Pchenjanui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją