„Kinija jau suteikė Rusijai politinę paramą, be kita ko, skleisdama akivaizdų melą ir dezinformaciją, o sąjungininkai nerimauja, kad Kinija gali pradėti teikti materialinę paramą Rusijos invazijai“, – nurodė J. Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad NATO šalių lyderiai savo ketvirtadienį Briuselyje vyksiančiame susitikime „paragins Kiniją vykdyti savo, kaip Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narės, įsipareigojimus, susilaikyti nuo paramos Rusijos karo veiksmams ir prisijungti prie likusio pasaulio raginimų nedelsiant taikiai sustabdyti šį karą“.

Skirs daugiau paramos Ukrainai apsisaugoti nuo branduolinių ir cheminių grėsmių

NATO lyderiai ketina susitarti dėl papildomos paramos Ukrainai kovojant su cheminėmis ir branduolinėmis grėsmėmis šaliai kaunantis su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis, trečiadienį sakė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas.

„Tikiuosi, kad rytoj sąjungininkės sutiks suteikti papildomą paramą, įskaitant kibernetinio saugumo pagalbą, taip pat įrangą, padėsiančią Ukrainai apsisaugoti nuo cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių grėsmių“, – sakė J. Stoltenbergas prieš ketvirtadienį Briuselyje vyksiantį skubų NATO viršūnių susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją