Paaiškėjo, kad paskutinį kartą jis Rusijos naujienų agentūrų žiniose minimas kovo 11 dieną – tada jis bendravo su savo kolega iš Turkijos Hukusi Akaru.


Tą pačią dieną gynybos ministerija informavo apie S. Šoigu vizitą Mandrykos vardo karinėje klinikinėje ligoninėje – ten ministras apdovanojo Rusijos karius, dalyvavusius kariniuose veiksmuose Ukrainoje.

Kovo 18 dieną Kremliaus puslapyje internete buvo nurodoma, kad S. Šoigu dalyvavo nuolatinių Saugumo tarybos narių susirinkime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tik to susitikimo nuotraukų ir vaizdo medžiagos niekur nėra.

Tada „Pervyj kanal“ parodė reportažą, kaip S. Šoigu apdovanoja karius, tačiau vaizdai sutapo su tais, kuriuos gynybos ministerija publikavo kovo 11-ąją.

Kaip atkreipia dėmesį „Agentstvo“, iki kovo 11-osios naujienų apie įvykius, kuriuose tiesiogiai dalyvavo S. Šoigu, būta kone kas kelias dienas. Po kovo 11-osios neskelbiama ir apie įvykius, kuriuose dalyvautų Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas.

Kovo 11 d. S. Šoigu V. Putinui tikino neva viskas Ukrainoje vyksta pagal planą.

„Viskas vyksta pagal planą, mes jums čia pranešame kiekvieną savaitės dieną“, – per nuotolinį Rusijos Saugumo Tarybos posėdį kalbėjo S. Šoigu Rusijos prezidentui V. Putinui.

Jis tęsė, neva iš savanorių įvairiausiose šalyse sulaukiama labai daug paraiškų, kad jie galėtų atvykti į Luhansko ir Donecko liaudies respublikas „dalyvauti išsivadavimo judėjime“.

Gynybos ministras taip pat paprašė V. Putino daugiau ginklų separatistiniams Donbaso regionams apginkluoti, pirmiausia oro gynybos sistemų, prieštankinių raketų.

„Esame sukaupę daug ukrainietiškos ginkluotės: tankų, šarvuočių ir visų rūšių šaulių ginklų, gana daug artilerijos. Be to, yra daug „Javelin“ ir „Stinger“ kompleksų. Taip pat siūloma tai perduoti Luhansko ir Donecko respublikoms, milicijai, kad jos galėtų efektyviau vykdyti savo respublikų gynybą“, – dėstė S. Šoigu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją