Jis pabrėžė būtinybę kuo greičiau ir kuo intensyviau nutraukti Vokietijos priklausomybę nuo Rusijos naftos, dujų ir anglies importo, skelbia BBC.

„Europa kartu su savo draugais taikė precedento neturinčias sankcijas tokiai didelei šaliai. Akivaizdu, kad jos daro poveikį“, – sakė O. Scholzas per spaudos konferenciją Berlyne. – Taip pat galvojame apie priemones, kurios padarytų tokį patį poveikį agresoriui, bet tuo pačiu turėtų minimalių pasekmių mūsų šalies ekonominiam vystymuisi ir kad galėtume išlaikyti šias sankcijas.“

Daugelis Vakarų šalių reiškia nepasitenkinimą tuo, kad, nepaisant Rusijos pradėto karo, Europos šalys ir toliau perka angliavandenilius iš Rusijos, taip užtikrindamos nuolatinį pinigų antplūdį savo ekonomikai ir karinės kampanijos finansavimui.

Projekto „Europe Beyond Coal“ puslapyje yra nurodoma, kad visa ES Rusijos energijos ištekliams įsigyti nuo vasario 24 d., kai Ukrainoje prasidėjo karo veiksmai, išleido beveik 18 milijardų eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją