Nepilnamečio tėvas žuvo iš karto, apie tai pranešė Kyjivo „Okhmatdet“ ligoninės spaudos tarnyba, į kurią sužalotas berniukas buvo nuvežtas.

Be tėvo liko dar du vaikai, skelbia TSN.

Pranešama, kad kovo 17 dieną Yura kartu su tėvu jis išvyko į okupuoto miesto centrą humanitarinės pagalbos ir vaistų. Tuo metu šeimos name beveik dvi savaites nebuvo nei dujų, nei elektros, nei vandens.

„Važiavome dviračiais, kai iš už namo išėjo rusų kariškis. Sustojome, pakėlėme rankas, pasakėme, kad neturime ginklų, bet karys pradėjo šaudyti į mano tėvą“, – pasakojo žuvusiojo sūnus.

Nepilnametis sakė, kad po į jį paleistų šūvių jis kelias minutes pragulėjo ant žemės, o kai Rusijos kariškiai išvyko, jis nubėgo į artimiausią prieglaudą, kur jam buvo suteikta pirmoji pagalba. Tada jis grįžo namo, pasakė savo šeimai, kad jo tėvas buvo nužudytas. Ruslanui buvo 47 metai.

Dvi dienas šeima negalėjo paimti tėvo kūno. Kai pagaliau jį šeima sugebėjo paimti, ant jo rankos jau nebebuvo balto tvarsčio, identifikuojančio civilius gyventojus.

Šeima neabejoja, kad jį nuo nušauto ukrainiečio rankų nuėmė Rusijos kariuomenės kariai. Be to, iš nužudytojo buvo paimtas telefonas, piniginė ir net namų raktai.

„Rusai šovė tiksliai – į širdį ir galvą“, – sakė nužudytojo sutuoktinė.

Šeima turėjo savarankiškai palaidoti tėvą savo namo kieme.

„Mano trys sūnūs liko be tėvo. Supratau, kad reikia gelbėti vaikus ir save. Mums buvo pasakyta, kad kovo 19 d. bus „žaliasis koridorius“, bet iki susibūrimo vietos turėjome atvykti patys. Ėjome gatve, kur buvo nušautas mano vyras. Ejome ir visą laiką meldėmės, kad liktume gyvi. Netoliese girdėjome sprogimus, mus buvo sustabdę rusų kariai. Kas sekundę eidami vis atsisveikindavome su gyvenimu“, – pasakojo moteris.

Šeima per stebuklą evakavosi į Čerkasų sritį, o kovo 21 d., atvyko į Kyjive esančią „Okhmatdet“ ligoninę, kur keturiolikmečiui buvo suteikta medicininė pagalba. Jam buvo peršauta ranka, dilbis ir pirštas. Dabar vaiko gyvybei pavojus negresia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją