Pirmadienį darytose nuotraukose užfiksuotos ir matyti Rusijos artilerijos pozicijos į vakarus nuo į šiaurės vakarus nuo sostinės Kijevo esančios Antonovo oro pajėgų bazės. Panašūs vaizdai ir kitose Rusijos artilerijos pozicijose – aplink jas įrengtos grunto sankasos, praneša CNN.

Palydovinėse nuotraukose taip pat matyti Rusijos karinių smūgių žala Irpinėje, į šiaurės vakarus nuo Kijevo. Du atskiri gaisrai matyti Irpino centre – valdžios įstaigų ir daugiabučių namų komplekso.

Novoselivkoje užfiksuoti krateriai gyvenamųjų namų kvartale po Rusijos oro pajėgų atakos.

Kitose palydovinėse nuotraukose matyti didžiuliai gaisra naftos produktų saugyklose po raketų smūgio Černihive, taip pat ir degantys ir dūmuose paskendę daugiabučiai namai Mariupolyje.

Irpino upė yra labai svarbi Rusijos judėjimui Kijevo link; jei rusai negalės jos įveikti dėl potvynio, jie negalės užimti Kijevo iš vakarų.

Kol kas nėra žinoma, kokiu būdu buvo užtvenkti Irpino upė – gali būti, kad užtvankos sklendės buvo atidarytos specialiai arba užtvanka nukentėjo nuo karinio smūgio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją