Ukrainos kariuomenės šaltiniai kalba net apie 15 tūkst. žuvusiųjų, tačiau į šį skaičių gali būti įtraukti ir sužeistieji. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žvalgyba teigia, kad žuvo perpus mažiau.

Rusijos gynybos ministerija tik kartą paskelbė žuvusiųjų skaičių. Kovo 2 d. Gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainoje žuvo 498 kariai, ir daugiau nepateikė jokių duomenų.

Dabar BBC rusų tarnybos žurnalistai parengė sąrašą, kuriame yra 557 patvirtintų žuvusiųjų pavardės.

Sąrašas buvo sudarytas remiantis tik pranešimais, kuriuose nurodyta konkreti informacija apie žuvusįjį, įskaitant vardą, pavardę ir rangą. Paprastai tokią informaciją skelbia žuvusiųjų gimtųjų miestų valdininkai, vietos žiniasklaida ar mokslo įstaigos, kuriose jie anksčiau mokėsi.

Sąraše yra vienas generolas majoras, septyni pulkininkai, vienas karinio jūrų laivyno pirmo rango kapitonas, devyni pulkininkai leitenantai, 20 majorų ir 70 jaunesniųjų karininkų. Likusieji – puskarininkiai arba eiliniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės