Sumų srities gubernatorius Dmytro Žyvyckis sakė, kad „Sumychimprom“ gamykloje įvyko „amoniako nuotėkis“, paveikęs rajoną 2,5 km spinduliu aplink šią trąšų gamyklą.

Incidento mastas ir priežastys kol kas neaiškūs. Gyventojams buvo nurodyta pasislėpti rūsiuose ar apatiniuose pastatų aukštuose.

7 val. 45 min. Grinvičo (9 val. 45 min. Lietuvos) laiku Ukrainos gelbėtojų tarnybos socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad nelaimė „baigėsi“.

Kompanijos „Sumychimprom“ interneto svetainėje rašoma, kad gamykloje gaminamos įvairios cheminės trąšos.

Už maždaug 350 km į rytus nuo Kyjivo esantys Sumai, kur prieš karą gyveno maždaug 250 tūkst. žmonių, jau ištisas savaites intensyviai apšaudomi.

Pastarosiomis dienomis Rusijos vyriausybė dar labiau suintensyvino pastangas skleisti propagandą ir dezinformaciją, ir skelbia, kad Ukraina rengiasi panaudoti primityvius cheminius ginklus ir vykdo slaptą masinio naikinimo ginklų programą.

Rusijos Gynybos ministerija vėlai sekmadienį pareiškė, kad „nacionalistai užminavo“ „Sumychimprom“ amoniako ir chloro sandėlius „turėdami tikslą masiškai nuodyti Sumų regiono gyventojus, jei į miestą įžengtų Rusijos ginkluotųjų pajėgų junginiai“.

Rusija neigdavo, kad padėjo Sirijai naudoti cheminius ginklus per 11 metų trunkančio pilietinio karo atakas prieš jos pačios piliečius.

Maskva taip pat neigė, kad naudojo cheminius ginklus prieš Rusijos opozicijos lyderį Aleksejų Navalną, buvusį rusų šnipą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją