Kalbėdamas po to, kai parskrido atgal į Atėnus, kur buvo sutiktas kaip didvyris, Graikijos generalinis konsulas Mariupolyje Manolis Androulakis paragino žmones „vieningu balsu prašyti paliaubų, ugnies nutraukimo“.

Mariupolis bus įtrauktas į sąrašą pasaulio miestų, kurie buvo visiškai sunaikinti per karą, tokių kaip Gernika, Stalingradas, Groznas, Alepas“, – oro uoste žurnalistams sakė M. Androulakis.

Diplomatas, prieš galutinai išvykdamas, praėjusią savaitę padėjo evakuotis graikų išeiviams.

„Stengėmės išgelbėti kuo daugiau emigrantų“, – sakė M. Androulakis ir pridūrė, kad „didvyriai yra tie žmonės, kurie ten liko ir bandys kurti savo gyvenimą iš naujo“.

„Šiuo metu į civilius taikomasi beatodairiškai“, – sakė jis, atskleisdamas, kad ir pats mieste matė besimėtančias nutrauktas žmonių galūnes.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Mariupolio, strategiškai svarbaus, daugiausia rusakalbių gyvenamo uosto šalies pietryčiuose, apsiaustis, kur jau daug dienų nutrauktas komunalinių paslaugų ir ryšio tiekimas, bus laikoma karo nusikaltimu.

„Mūsų miestai virto daugiaaukščiais griuvėsiais, kiekvienas rajonas panašus į siaubo filmą“, – pranešimų programėlėje „Telegram“ rašė Luhansko regiono administracijos vadovas Serhijus Gaidajus.

Atėnai praėjusį mėnesį pranešė, kad nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje žuvo apie dešimt iš 100 tūkst. graikų mažumos gyventojų. Graikų tautinė mažuma Ukrainoje gyvena nuo 18 amžiaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės