Nuo tada, kai 2020 metais buvo fiksuotas pirminis koronaviruso protrūkis, Kinijai iki šiol iš esmės pavykdavo tiksliniais karantinais, masiniu testavimu ir keliavimo apribojimais pažaboti virusą. Tačiau pastaraisiais mėnesiais omikron atmaina prasiveržė pro šalies gynybą ir išplito daugelyje miestų.

Dėl to vietos valdžia sekmadienį paskelbė, kad nuo pirmadienio vakaro Dzilino provincijos antrame didžiausiame Dzilino mieste, kur gyvena apie puspenkto milijono žmonių, trims dienoms įvedamas karantinas.

Sekmadienį visoje Kinijoje buvo užfiksuota daugiau nei 4 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, iš jų du trečdaliai buvo užregistruoti Dzilino provincijoje, besiribojančioje su Rusija ir Šiaurės Korėja.

Provincijos sostinė Čangčunas taip pat šeštadienį pranešė, kad trims dienoms sugriežtins apribojimus. Nuo kovo 11 dienos šiame devynis milijonus gyventojų turinčiame mieste žmonėms leidžiama kartą per dvi dienas išeiti nusipirkti maisto.

O naujos priemonės reiškia, kad išeiti iš namų bus leista tik medicinos personalui ir kitiems su epidemija kovojantiems darbuotojams.

Šeštadienį Kinijoje taip pat pirmą kartą per daugiau nei metus buvo užfiksuotos pirmosios dvi mirtys nuo COVID-19.

Šiuo metu kituose Kinijos regionuose karantinas taikomas dešimtims milijonų žmonių. Baiminamasi, kad augantis pacientų skaičius ligoninėse gali gerokai padidinti spaudimą šalies sveikatos apsaugos sistemai. Dziline jau pastatytos devynios laikinos ligoninės ir du karantino centrai.

Tuo metu į rytus nuo sostinės Pekino esančiame Tangšano mieste sekmadienį 24-oms valandoms uždraustas bet koks eismas. Be to, bus testuojami visi 7,7 mln. miesto gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją