Nabilas Abdallah, sukarintų Nacionalinės gynybos pajėgų (NDF) vadas, kalbėdamas su „Reuters“ telefonu iš Sirijos Sukajabijos miesto, sakė, kad yra pasirengęs panaudoti per Sirijos karą įgytą patirtį kovojant mieste ir padėti Rusijai.

„Kai tik gausime nurodymus iš Sirijos ir Rusijos vadovybės, kovosime šiame teisingame kare“, – kovo 14 d., praėjus keturioms dienoms po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas uždegė žalią šviesą 16 000 savanorių iš Artimųjų Rytų dislokuoti Ukrainoje, sakė Abdallah.

„Mes nebijome šio karo ir esame jam pasirengę, kai tik bus duoti nurodymai vykti ir prisijungti. Mes parodysime jiems tai, ko jie niekada nematė... Mes kariausime gatvių karus ir [taikysime] taktiką, kurią įgijome per mūšius, nugalėjusius teroristus Sirijoje“, – pridūrė jis.

Kremlius peradresavo „Reuters“ prašymus dėl komentarų Rusijos gynybos ministerijai. Ministerija neatsakė į prašymą pakomentuoti, ar Rusija ketina duoti nurodymus dislokuoti NDF kovotojus ir ar iki šiol buvo užverbuoti kokie nors NDF kovotojai.

Agentūra „Reuters“ negavo atsakymų į Sirijos informacijos ministerijai ir kariuomenei per informacijos ministeriją išsiųstus klausimus, ar Sirija ketina duoti nurodymus dislokuoti NDF kovotojus ir ar iki šiol buvo užverbuoti NDF kovotojai.

Sirija yra artimiausia Rusijos sąjungininkė Artimuosiuose Rytuose, o Maskvos įsikišimas į Sirijos karą 2015 m. buvo lemiamas, nes padėjo prezidentui Basharui al Assadui nugalėti sukilėlių pajėgas anklavuose didžiojoje šalies dalyje.

Sirijos karo pradžioje NDF susikūrė iš Assad palaikančių sukarintų pajėgų ir, remiama Rusijos oro pajėgų, dalyvavo puolimuose, per kuriuos buvo užimti kai kurie sukilėlių užimti anklavai.

Sirijos ekspertai teigia, kad dabar, kai NDF iš esmės demobilizavosi, jų skaičius siekia dešimtis tūkstančių, o tai gali būti didelis rekrutų rezervas Rusijai, jei karas Ukrainoje užsitęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės