Vokiečių vyriausybės atstovė Christiane Hoffmann žurnalistams sakė, kad ketvirtadienį Briuselyje vyksiančios derybos bus visų pirma skirtos padėčiai Ukrainoje aptarti ir bus „integruotos“ į anksčiau suplanuotus viršūnių susitikimus.

Vokietija šiemet rotacijos tvarka pirmininkauja G-7 valstybių grupei, kuriai taip pat priklauso Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Italija, Japonija ir JAV.

O. Scholzas jau ruošiasi dalyvauti specialiame NATO vadovų susitikime, kuriame, pasak Ch. Hoffmann, „pagrindinė tema bus Rusijos puolimas prieš Ukrainą ir jo padariniai Aljansui“. Taip pat bus aptariamos priemonės NATO gynybiniam potencialui didinti.

Per ES susitikimą ketinama patvirtinti naują 27 narių bloko strateginę pertvarką, nukreiptą į didesnį karinį savarankiškumą, taip pat aptarti energijos kainas bei tiekimo grandinių saugumą invazijos į Ukrainą akivaizdoje, pridūrė Vokietijos vyriausybės atstovė.

ES ir NATO viršūnių susitikimuose ruošiasi dalyvauti ir JAV prezidentas Joe Bidenas, žadantis Vašingtono vardu pademonstruoti „tvirtą kaip geležis“ paramą Amerikos sąjungininkams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją