2010 metais įsteigtas Skolkovo fondas siekia diversifikuoti šalies ekonomiką, kad ši nebūtų tokia priklausoma nuo naftos ir dujų gavybos, skatinti startuolių kūrimąsi ir sukurti rusišką Silicio slėnio versiją netoli Maskvos.

„Arkadijus Dvorkovičius nusprendė nutraukti savo kaip Skolkovo fondo pirmininko įgaliojimus ir sutelkti dėmesį į švietimo projektų vystymą“, – sakoma penktadienį paskelbtame Skolkovo fondo pranešime.

49 metų A. Dvorkovičius yra Rusijos vyriausybės pareigūnas veteranas. Nuo 2018 metų jis buvo fondo pirmininkas, taip pat dirbo padėjėju Kremliuje ir ministro pirmininko pavaduotoju.

Jis nenurodė, kodėl pasitraukia, tačiau gyrė fondą už tai, kad šis padėjo vystyti „daugybę sėkmingai veikiančių startuolių“.

Fondo valdybos pirmininkas Igoris Šuvalovas pažymėjo, kad A. Dvorkovičius taip pat vadovauja Tarptautinei šachmatų federacijai (FIDE) ir mano, kad „dabartinėmis aplinkybėmis“ eiti abejas pareigas „neįmanoma“.

Arkadijus Dvorkovičius

A. Dvorkovičius tapo vienu iš nedaugelio Rusijos pareigūnų, viešai pasmerkusių tai, ką Maskva pavadino „specialia karine operacija“ prieš Ukrainą.

Šią savaitę interviu, paskelbtame JAV žurnale „Mother Jones“, A. Dvorkovičius sakė: „Karai yra blogiausias dalykas, su kuriuo galima susidurti gyvenime... įskaitant ir šį karą“.

„Mano mintys yra su Ukrainos civiliais gyventojais“, – sakė jis.

A. Dvorkovičius taip pat vadovauja banko „Rosselchozbank“, vieno didžiausių šalies skolintojų, stebėtojų tarybai.

Penktadienį Kremliaus atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas teigė, kad sprendimą dėl jo pareigų turi priimti bankas ir pats A. Dvorkovičius.

Aukšto rango valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ narys Andrejus Turčakas apkaltino A. Dvorkovičių veikiant „priešo interesais“ ir sakė, kad jis turėtų būti atleistas iš pareigų Skolkovo fonde.

Prezidentas Vladimiras Putinas šią savaitę sakytoje kalboje gynė savo veiksmus Ukrainoje ir smerkė „nacionalinius išdavikus“, teigdamas, kad šaliai reikia „natūralaus ir būtino visuomenės apsivalymo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją