Vaizdo įrašuose socialinėje medijoje matyti, kad stadionas, kur 2018 m. buvo žaidžiamos pasaulio futbolo čempionato finalinės rungtynės, yra sausakimšas.

Skelbiama, kad didžioji dalis dalyvių susirinko už užmokestį.

Apie tai liudija ir įrašai socialiniuose tinkluose.

Viename skelbime siūloma 300 rublių.

„Mačiau pranešimų ir apie didesnes sumas – iki 1 400 rublių. Regis, dauguma aukščiausiųjų Kremliaus valdininkų nedalyvaus, nes bijo „teroristinio išpuolio“, – rašoma socialiniame tinkle „Twitter“.

Renginiui prasidėjus pasirodė ir vasario 24 d. karą Ukrainoje pradėjęs V. Putinas.

Per valstybinę televiziją rodytos transliacijos metu V. Putinas sakė kalbą Maskvos Lužnikų stadione, tačiau staiga jo kalba buvo nutraukta ir pradėtas rodyti Olego Gazmanovo pasirodymas.

V. Putinas atvyko paminėti Krymo aneksijos aštuntųjų metinių. Stadione jo laukė didžiulė rėmėjų minia. Jam pradėjus kalbėti, žmonės mojavo vėliavomis ir skandavo „Rusija, Rusija“. Tačiau Rusijos prezidentui nebaigus kalbos, jos transliacija netikėtai nutrūko. Nėra aišku, kodėl taip nutiko.

V. Putinas gyrė savo karius, kurie neva toliau „didvyriškai kovoja“ Ukrainoje. Ukrainos ir JAV žvalgybos duomenimis, Rusija Ukrainoje neteko didžiulio skaičiaus karių. Ukraina tvirtina, kad jų žuvo apie 14 tūkst., JAV žvalgyba pateikia mažesnį skaičių – 7 tūkst.

Kiek vėliau Kremlius paaiškino, kad V. Putino kalba nutraukta dėl „gedimo serveryje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją