Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad dabartinė šių asmenų veikla su diplomatine priedanga yra nesuderinama su jų diplomatiniu statusu ir daro žalą Latvijai, sakė jis.

Ministras pažymėjo, kad Rusijos ambasados darbuotojų išsiuntimas koordinuotas su kitomis Baltijos šalimis.

Užsienio reikalų ministerija naujienų agentūrai BNS pranešė, kad toks žingsnis žengtas solidarizuojantis su Maskvos kariuomenės užpulta Ukraina. Pasak ministerijos, Rusijos saugumo tarnybų nariai atliko svarbų vaidmenį planuojant ir įgyvendinant šią agresiją.

Ryga smerkia invaziją ir ragina Maskvą nedelsiant ją nutraukti, įgyvendinant atitinkamą Jungtinių Tautų teismo nutartį, pabrėžė URM.

Apie E. Rinkeviečiaus sprendimą pranešta Rusijos ambasadoriui Latvijoje Michailui Vaninui, o minėti diplomatai turi išvykti iš Latvijos iki trečiadienio vidurnakčio.

Estija taip pat išsiunčia tris diplomatus

Talinas penktadienį nusprendė išsiųsti tris Rusijos ambasados darbuotojus dėl pavojaus kėlimo Estijos saugumui ir Rusijos karo Ukrainoje pateisinimo.

Estų Užsienio reikalų ministerija pranešė iškvietusi Rusijos ambasadorių ir įteikusi jam diplomatinę notą, kuria trys ambasados darbuotojai, turintys diplomatinį statusą, skelbiami nepageidaujamais.

Notą įteikęs vicekancleris politiniams reikalams Reinas Tammsaaras (Reinas Tamsaras) pabrėžė, kad šių asmenų veikla Estijoje prieštarauja Vienos konvencijai dėl diplomatinių santykių, todėl jie turi išvykti iš Estijos per 72 valandas.

Pasak ministerijos, visi trys diplomatai tiesiogiai ir aktyviai dalyvavo pakirsdami Estijos saugumą ir skleisdami propagandą Maskvos karinei agresijai pateisinti.

Vicekancleris pareiškė Rusijos ambasadoriui, jog Talinas tvirtai palaiko Ukrainos suverenitetą ir teiks pagalbą šiai valstybei.

Tęsdama invaziją Ukrainoje Rusija šiurkščiai pažeidžia tarptautinę teisę ir prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus, pabrėžė URM ir paragino Maskvą išvesti savo karius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją