„Rusija daro praktiškai visas įmanomas taktines klaidas“, – BBC cituoja prof. Michaelą Clarke’ą, buvusį ekspertų grupės „Royal United Services Institute“ vadovą.

Kalbėdamas „BBC Radio 4“ laidos „Today“ metu, jis paaiškino: „Jie [Rusijos kariai] yra tarytum visiškai nepasiruošę, neapsvarstę, kaip gali atrodyti didelė karinė kampanija. Ukrainiečiai stabdo Rusijos puolimą visose vietose ir netgi rengia gana veiksmingas kontratakas. Rusija praranda galybę įrangos ir karių.“

Prof. M. Clarke’as teigė, kad Ukraina nuo 2014 m. turi „NATO standartus“ atitinkančią kovinio valdymo ir kontrolės sistemą, sukurtą padedant NATO valstybėms narėms.

Šį rytą surengta ataka prieš Lvivo lėktuvų remonto dirbtuves aiškiai rodo, kad „rusai nusitaikė į infrastruktūrą, leidžiančią ukrainiečiams eksploatuoti naikintuvus“.

Vos už 70 kilometrų nuo sienos su Lenkija esančio miesto apšaudymas taip pat yra „bandymas įbauginti Vakarus, kad nebepadėtų Ukrainai“, pridūrė jis.

Penktadienį Vakarų Ukrainos Lvivo mieste Rusijos pajėgos sunaikino orlaivių remonto gamyklą, tačiau niekas nenukentėjo, paskelbė meras.

AFP reporteris matė, kad penktadienio rytą per giedrą mėlyną dangų virš Lvivo oro uosto driekėsi tirštų pilkų dūmų ruožas, į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos automobiliai.

„Kelios raketos pataikė į orlaivių remonto gamyklą“, – telegramo susirašinėjimo programėlėje sakė meras Andrijus Sadovyjus ir pridūrė, kad gamykla sunaikinta. „Aukų nėra“, – sakė jis.

Gamyklos veikla sustabdyta.

Anksčiau jis rašė, kad Rusijos pajėgos smogė netoli Lvivo oro uosto esančiam rajonui. Ginkluoti patikros punktai nukreipė vairuotojus nuo kelių, vedančių į oro uostą, vienas vietos gyventojas AFP sakė anksčiau penktadienį girdėjęs sprogimą.

Ukrainos oro pajėgos, remdamosi pirmine informacija, teigė, kad iš Juodosios jūros buvo paleistos šešios „sparnuotosios raketos, tikriausiai X-555“. Dvi raketos buvo sunaikintos, teigiama pranešime.

Praėjusį savaitgalį Rusijos sparnuotosios raketos sugriovė karinę bazę į vakarus nuo Lvivo, žuvo 35 žmonės, daugiau kaip 130 buvo sužeisti.

Lvivas yra didžiausias Vakarų Ukrainos miestas ir vaizdingais reginiais garsėjanti turistų pamėgta vieta. Miestas įsikūręs už 70 kilometrų nuo Europos Sąjungos ir NATO narės Lenkijos sienos ir iki šiol beveik išvengė Rusijos pajėgų karinių smūgių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją