„Ofcom" šiandien atšaukė RT licenciją transliuoti Jungtinėje Karalystėje, tai įsigalioja nedelsiant“, – sakoma Didžiosios Britanijos žiniasklaidos reguliavimo institucijos pranešime. Jame priduriama, kad nėra „tinkama ir derama“ RT veikti šalyje.

Vakarų valstybėms siekiant nubausti Rusiją už karą Ukrainoje, tokį patį draudimą anksčiau šį mėnesį paskelbė Europos Sąjunga. Po ES veiksmų prokremliškas kanalas buvo išjungtas ir Jungtinėje Karalystėje, nes Europoje įsikūrusios palydovinės bendrovės teikia prieigą prie RT ir britų platformoms. „Ofcom“ atšaukė savo licenciją tik penktadienį. Reguliavimo institucija nurodė tokį sprendimą priėmusi vykstant 29 tyrimams dėl to, ar „RT naujienų ir aktualijų laidos nešališkai nušviečia Rusijos invaziją į Ukrainą“.

Anksčiau „Ofcom“ yra skyrusi RT 200 tūkst. svarų sterlingų (238 tūkst. eurų) baudą už nešališkumo pažeidimus. Licencijos panaikinimas gali sulaukti Kremliaus keršto prieš Rusijoje tebeveikiančius britų transliuotojus, įskaitant BBC ir „Sky News“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją