Taip pat aukšto rango JAV gynybos pareigūnas teigia, kad Rusijos pajėgos „iš esmės tebėra sustabdytos“ visoje Ukrainoje, tačiau jos vis dar turi apie 90 proc. savo „ kovinės galios“.

Pareiškime pareigūnas teigia, kad Rusijos pajėgos nepadarė „reikšmingos pažangos“ Kijevo link šiaurėje ar šiaurės vakaruose, o į rytus nuo sostinės „nėra jokio Rusijos pajėgų judėjimo“.

Vyriausiasis Rusijos derybininkas penktadienį pareiškė, kad Maskvos derybose su Kyjivu abi pusės maksimaliai suartino savo pozicijas dėl pasiūlymo Ukrainai tapti neutralia valstybe.

Apgultame Ukrainos Mariupolio uostamiestyje per Rusijos smūgį teatrui, kur slėpėsi civiliai gyventojai, buvo sunkiai sužeistas vienas žmogus, bet niekas nežuvo, penktadienį pranešė miesto taryba.

Ukrainos parlamento žmogaus teisių ombudsmenė Liudmyla Denisova kiek anksčiau sakė, kad po Dramos teatru esanti slėptuvė atlaikė smūgį.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nurodė, kad pavyko išgelbėti 130 žmonių, tačiau dar „šimtai“ tebėra įstrigę slėptuvėje po griuvėsiais.

Ukraina kaltina Rusiją tyčia smogus teatrui, Maskva tai neigia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją