Tai diplomatas pasakė per JT Saugumo Tarybos posėdį, kurį sušaukė JAV ir Didžioji Britanij padėčiai Ukrainoje aptarti, praneša „Ukrinform“.

S. Kyslytsya citavo V. Putino pareiškimą dieną prieš: „Operacija vyksta sėkmingai ir griežtai laikantis anksčiau patvirtinto plano“.

Pasak Ukrainos diplomato, tarptautinė bendruomenė jau tris savaites klausia, kodėl Rusija pasirinko mėgdžioti nacių Trečiąjį Reichą, užpuldama taikią kaimyninę valstybę ir įtraukdama regioną į karą.

„Kokios priežastys ir koks planas? Vakar gavome atsakymą: Ukrainos vaikų nužudymas. Šiuo metu yra 108 nekaltos sielos“, – sakė S. Kyslytsya.

Jis pabrėžė, kad vaikai yra sąmoningas taikinys, atsižvelgiant į vakarykštį Mariupolio dramos teatro apšaudymą, kuris tapo šimtų vietos gyventojų, daugiausia moterų ir vaikų, prieglobsčiu. Juk teatro bombardavimas buvo įvykdytas, nepaisant aiškaus užrašo „Vaikai“ ant žemės abiejose pastato pusėse. Tačiau priešingai nei V. Putino „anksčiau patvirtinti planai“, prieglauda išliko ir nevirto dar viena masine kapaviete, pabrėžė S. Kyslytsya.

Anot jo, V. Putino planuose yra ne tik vaikų, bet ir civilių gyventojų žudymas. Anot jo, trečiadienį Černigove nuo Rusijos bombų ir sviedinių žuvo 53 civiliai. Tą pačią dieną Merefoje, Charkovo srityje, per rusų apšaudymą, dėl kurio buvo sugriauta vietos mokykla ir gyvenamieji pastatai, žuvo 21 žmogus.

Diplomatas pabrėžė, kad V. Putino planuose yra Ukrainos Charkovo, Sumų, Volnovachos, Achtyrkos ir Izumo sunaikinimas.

„O Mariupolis yra Ukrainos ir viso pasaulio skausmas ir amžina gėda Rusijai“, – sakė Ukrainos nuolatinis atstovas.

Jis pridūrė, kad terorizuojami gyventojai, kurie lieka Rusijos karių okupuotose teritorijose, taip pat yra grobiami vietos pareigūnai ir žudomi.

„Priversti ukrainiečius palikti savo namus ir tapti pabėgėliais taip pat yra šio „Barbarosos plano“ dalis“, – sakė nuolatinis Ukrainos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją