Pasak jo, Ukrainos teritorijoje kariaujantys šauktiniai ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui kelia didžiausią baimę, todėl Rusijos valdžia jau kelias dienas iš eilės įtikinėja Rusijos Federacijos gyventojus, kad jie neketina dalyvauti karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje.

„Pagrindinė baimė, kuri dabar egzistuoja Rusijos Federacijoje, yra baimė patekti į kariuomenę, – televizijos laidoje kalbėjo V. Danisenka, skelbia UNIAN. – Dabar, tiesą sakant, didžiausia V. Putino baimė yra šauktiniai, kurie kariauja Ukrainos teritorijoje. Ne be reikalo ir V. Putinas, ir Peskovas (atstovas spaudai – Delfi), ir net jų generalinis prokuroras tris dienas iš eilės kalbėjo apie tai, kad Ukrainoje nėra šauktinių, kad niekas nekariauja. Juk reikia kažkaip parodyti, kad nesiruošia įtraukti Rusijos gyventojų į karo veiksmus“, – sakė V. Danisenka.

Jis pridūrė, kad dabar pagrindinė Rusijos propagandos žinia yra įtikinti Rusijos Federacijos gyventojus, kad jie nėra karo dalyviai, o buvo ir yra tik Rusijos televizijos žiūrovai.

„Jie (Rusijos „elitas“ – UNIAN) nori pasakyti, kad „čia yra mūsų armija, bus keletas „mistinių“ sirų ir dabar jie kovos, o jūs, Rusijos žmonės, nesijaudinkite, žiūrėkite į šį karą per televizorių. Tai yra pagrindinė žinia, kurią Rusijos propaganda skelbia šia kryptimi“, – aiškino vidaus reikalų ministro patarėjas.

Tuo metu Ukrainos Generalinis štabas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pranešė, kad Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė ir toliau imasi priemonių, kad kompensuotų patirtus nuostolius ir į savo gretas įtraukia vis daugiau užsieniečių. Pranešama, kad Rusija surinko apie tūkstantį „savanorių“ iš vadinamosios Sirijos lyderio Basharo al Assado armijos ir šiitų judėjimo „Hezbollah“ atstovų.

„Pagrindinis reikalavimas jiems buvo turėti kovinių operacijų mieste patirties“, – nurodoma pranešime.

„Tuo pačiu yra informacijos, kad minėti kovotojai stengiasi ne dalyvauti karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje, o pasinaudoti komandiruotėmis kaip galimybe patekti į Europos šalis“, – pažymėjo Generalinis štabas.

Savo ruožtu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis naktį iš ketvirtadienio į penktadienį rusų kalba kreipėsi į Rusijos gyventojus ir paragino visus rusus kalbėti apie tai, kas vyksta – Ukrainos kare dalyvauja šauktiniai iš Rusijos.

„Kiekviena mama, žinanti, kad jos sūnus buvo išsiųstas į karą prieš Ukrainą, turėtų pasitikrinti, kur yra jos sūnus. O ypač tos, kurios negali susisiekti su savo vaikais, kurioms buvo pasakyta, kad jų vaikai mirė, bet joms negrąžino kūnų. Yra telefono numerių, kuriais galima susisiekti ir išsiaiškinti, kas iš tikrųjų vyksta su jūsų vaikais. Mes neplanavome paimti tūkstančių belaisvių. Mums nereikia 13 tūkstančių ir daugiau žuvusių rusų kareivių. Nenorėjome šito karo. Norime tik taikos. Ir mes norime, kad jūs savo vaikus mylėtumėte labiau nei bijote savo valdžios“, – į Rusijos Federacijos piliečius kreipėsi V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją