Baltarusija negalės dalyvauti ET Ministrų komiteto, Vietos ir regionų valdžios kongreso, taip pat bet kokių pagalbinių institucijų posėdžiuose ir renginiuose.

Baltarusija nebegali turėti atstovų Europos farmakopėjoje ir Išplėstiniame daliniame susitarime dėl sporto.

Taip pat laikinai sustabdytas Baltarusijos atstovavimas ET valstybių prieš korupciją grupė. Šios grupės plenariniuose posėdžiuose Minskas gali dalyvauti, jeigu nagrinėjamos ataskaitos apie pačios Baltarusijos vertinimą.

Nuspręsta nušalinti Baltarusiją nuo dalyvavimo Europos Komisijos veikloje, įtvirtinant demokratiją. ET pristabdė techninį bendradarbiavimą su Baltarusija, tačiau stiprins santykius su Baltarusijos piliečiais ir išvaryta opozicija, skirs dėmesio jaunimui, nepriklausomai žiniasklaidai ir teisėsaugininkams.

Kaip anksčiau pranešė „Unian“, Baltarusija aktyviai palaiko Rusiją kare su Ukraina. Aleksandras Lukašenka leidžia dislokuoti rusų pajėgas Baltarusijos teritorijoje. Ir būtent iš Baltarusijos teritorijos apšaudė raketomis Ukrainą.

Dėl to Kanada uždarė oro erdvę Baltarusijos lėktuvams.

Kovo 16 d. ET Ministrų komitetas nusprendė pašalinti Rusiją iš ET. Rusija buvo ET narė 26-erius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją