Kompanijos „Salem Al Makrani Cargo“ vienas vadovų kapitonas Nizaras Qaddoura naujienų agentūrai AP sakė, kad „al Salmy 6“ audringu oru apvirto.

Pasak jo, jau išgelbėta 16 įgulos narių. 11 yra gelbėjimo valtyje, o dar vieną išgelbėjo netoliese esančio tanklaivio įgula. Du likę žmonės vis dar yra vandenyje.

Nuskendusio laivo įgulą sudarė Sudano, Indijos, Pakistano, Ugandos, Tanzanijos ir Etiopijos piliečiai, sakė N. Qaddoura. Laivas į Um Kasrą Irake plukdė lengvųjų automobilių ir kitų prekių krovinį.

IRNA ir Irano valstybinės televizijos paskelbtos nuotraukos atitinka ankstesnius „al Salmy 6“ atvaizdus.

Viduriniuose Rytuose patruliuojantis JAV karinio jūrų laivyno 5-asis laivynas kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Persijos įlanka tebėra svarbus vandens kelias prekybai ir naftos gabenimui iš regiono valstybių. Laivai šiame kelyje nuskęsta labai retai, bet pastaruoju metu, palyginti šaltą žiemą keičiant karštai vasarai, regione siaučia smėlio audros, stebimi kiti nepalankūs meteorologiniai reiškiniai.

Nuo trečiadienio Persijos įlankos regione vyrauja labai prasti orai, pranešė Irano valstybinė meteorologijos organizacija. Ji įspėjo, kad iki šeštadienio galimi stiprūs vėjo gūsiai, galintys sutrikdyti laivybą įlankoje ir padaryti žalos objektams krante. Prognozuojama, kad vėjo greitis Irano Bušehro provincijoje viršys 70 km per valandą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją