Didieji televizijos paslaugų teikėjai Kanadoje nusprendė nutraukti RT transliacijas kelios dienos po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Naujas draudimas yra dar vienas žingsnis pirmyn.

„Transliavimas Kanadoje yra privilegija, o ne teisė“, – nurodė Kanados radijo, televizijos ir ryšių komisijos (CRTC) vadovas Ianas Scottas išplatintame pranešime.

„Žodžio laisvė ir įvairūs požiūriai yra būtina mūsų demokratijos dalis“, – pridūrė jis.

CRTC nurodė, kad jai susirūpinimą kelia „produkcija iš užsienio valstybės, kuria siekiama pakirsti kitos šalies suverenitetą, pažeminti konkrečios etninės kilmės kanadiečius ir pakenkti demokratinėms institucijoms Kanadoje“.

Kanadoje gyvena didelė ukrainiečių diaspora – daugiau kaip 1,3 mln. žmonių.

Komisija inicijavo viešas konsultacijas, per kurias 350 iš 373 pasisakiusiųjų išreiškė nuomonę, kad RT transliacijos Kanadoje turėtų būti uždraustos.

Europos Sąjunga kovo pradžioje uždraudė RT ir „Sputnik“, kitos valstybės kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės, transliacijas visoje Bendrijos teritorijoje. Briuselis pareiškė, jog šiuo žingsniu siekiama kovoti su „sistemingu manipuliavimu informacija ir Kremliaus dezinformacija“.

Šis sprendimas buvo dalis beprecedenčių ES sankcijų Maskvai, kurių Bendrija ėmėsi, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną pradėjo invaziją į provakarietišką kaimyninę Ukrainą.

2005 metais pradėjusi veikti kaip „Russia Today“, valstybės finansuojama bendrovė RT smarkiai išaugo ir šiuo metu valdo kelis transliuotojus bei tinklapius įvairiomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų, ispanų, ispanų, vokiečių ir arabų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės