Svarbiausius praėjusios nakties ir dienos įvykius rasite čia – Karas Ukrainoje.

Paryčiais Ukraina paskelbė, kad per parą buvo sunaikinta daugiau nei dešimt Rusijos Federacijos oro taikinių. O Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo naktinėje ataskaitoje rašoma, kad trečiadienį, kovo 16 d., rusai „tęsė puolimo operaciją prieš mūsų valstybę. Priešas iki galo nepasiekė jokio strateginio puolimo operacijos tikslo“.

Taip pat paryčiais Ukrainos pajėgos sudavė „baudžiamąjį smūgį“ Rusijos karių užgrobtam oro uostui Chersone, skelbiama, kad okupantai pradėjo sprogdinti nesprogusius sviedinius Zaporožės atominės elektrinės (AE) teritorijoje, o Baltarusijos Bresto srityje girdėti įtartini sprogimai: šalies valdžia teigia, kad tai – artilerijos pratybos.

Visa tai vyksta po to, kai Europos Taryba trečiadienį žengė beprecedentį žingsnį ir dėl invazijos į Ukrainą pašalino Rusiją iš šios pagrindinės Senojo žemyno žmogaus teisių organizacijos, o JAV prezidentas Joe Bidenas pavadino Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną „karo nusikaltėliu“ dėl jo kruvinos invazijos į Ukrainą. Kremlius trečiadienį pareiškė, kad J. Bideno pavartota frazė „karo nusikaltėlis“ yra „nepriimtina ir neatleistina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės