Jei priemonės bus atšauktos, virusas turės daugiau galimybių cirkuliuoti, trečiadienį Ženevoje sakė PSO ekspertė koronaviruso klausimu Maria von Kerkhovė. Anot jos, problema yra, kad dabar pasaulyje atliekama daug mažiau testų. Todėl esą yra sunkiau stebėti atmainų plitimą.

PSO niekuomet nekomentuoja atskirų šalių veiksmų kovoje su virusu. Ji tik ragina vyriausybes nuolat analizuoti padėtį savo šalyse ir imtis priemonių atsižvelgiant į situaciją.

M. von Kerkhovė įspėjo dėl klaidingo manymo, kad pandemija baigėsi ar kad omikron atmaina yra nepavojinga. Ir toliau pirmiausiai senyvi, ligoti ir neskiepyti žmonės rizikuoja COVID-19 sirgti sunkiai. Tačiau esą yra priemonių virusui suvaldyti: tai, be kita ko, kaukių dėvėjimas, atstumo laikymasis, taip pat vakcinacija.

Kas savaitę registruojamų infekcijų skaičius pasaulyje antrąją kovo savaitę pirmą kartą nuo sausio pabaigos vėl augo. PSO registravo 8 proc. daugiau ligos atvejų nei savaite anksčiau, iš viso – 11 mln., taip pat 43 000 mirtis nuo COVID.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją