L. Walesa – buvęs laivų statyklos elektrikas, 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose vadovavęs Lenkijos judėjimui prieš komunizmą, Rusijos veiksmus Ukrainoje pavadino „banditizmu“ ir pridūrė, kad „niekas neturėtų rimtai kalbėtis su banditu“.

„Pastarieji įvykiai – invazija į Ukrainą, bandymas spręsti problemas jėga, šaudymas – tai įprastas banditizmas. Jis (V. Putinas) yra banditas ir su juo reikia elgtis kaip su banditu. Niekas neturėtų rimtai kalbėtis su banditu. NATO turėtų pasiųsti kažkokį žmogų, kuris atsisėstų su juo, trinktelėtų per stalą ir pasakytų: „Dabar pasikalbėkime. Jei nori naudoti savo (smurtinius) metodus, daugiau nebebus nei tavęs, nei Rusijos, aišku?“. Štai kaip reikia su juo kalbėtis“, – sakė buvęs Lenkijos prezidentas L. Walesa.

Judėjimo „Solidarumas“ lyderis toliau sakė, kad tai, „ką daro (V. Putinas), skatina mus dar didesnei vienybei.

„Galimybė pasikalbėti su V. Putinu atsiras. Galbūt tai neįvyks taip greitai, bet mes judame teisinga linkme“, – sakė L. Walesa.

L. Walesa, kuriam dabar yra 78 metai, buvo pirmasis laisvai išrinktas Lenkijos prezidentas, kai žlugo Rytų blokas.

„Paskutinis klausimas: kaip jums šiandien sekasi, pone Valensa?“ – paklausė žurnalistas.

„Man beveik 80 metų, todėl jau jaučiu savo amžių. Esu išsekintas, šiek tiek pavargęs. Jei būčiau 20 – 30 metų jaunesnis, būčiau Kyjive, padėčiau ir palaikyčiau Ukrainos prezidentą“, – atsakė L. Walesa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją