Diplomatas sakė, kad šiuo metu šalis laikosi „balansavimo“ politikos. Jis taip pat tikisi, kad Turkija apribos „Rusijos propagandos kanalus“. N. Meyeris-Landrutas šiame kontekste paminėjo televizijos stotį RT. Jis taip pat tikisi, kad Turkija nesiims pakirsti sankcijų, kurias Europa taiko Rusijai dėl Ukrainos puolimo.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevliutas Çavusoglu prieš kelias dienas sakė, kad jo šalis palieka savo oro erdvę atvirą Rusijos skrydžiams, tad rusai iš ES ir kitų šalių vis dar gali keliauti. ES oro erdvė Rusijos orlaiviams uždaryta nuo vasario 27 dienos.

Turkijos vyriausybė kol kas atsisako taikyti sankcijas Rusijai. Viena vertus, Turkija aiškiai yra NATO ir Ukrainos pusėje. ES tai pripažįsta, sakė N. Meyeris-Landrutas. Kita vertus, Ankara nuolat kritikuoja Vakarus. „Ilgainiui Turkija negalės išlaikyti šio balanso“, – sakė jis.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas neseniai pareiškė, kad Europos atsakas į invaziją į Ukrainą yra tarsi „raganų medžioklė“ prieš Rusijos žmones, literatūrą ir menininkus.

Turkija yra NATO narė ir palaiko glaudžius ryšius tiek su Ukraina, tiek su Rusija. Šalis priklausoma nuo Maskvos energijos ir grūdų tiekimų. Ukrainos kare Ankara laiko save tarpininke. R. T. Erdoganas ne kartą pabrėžė, kad nenori atsisakyti nė vienos iš partnerių. Ekspertų teigimu, santykių su Maskva pablogėjimas gali turėti dramatiškų padarinių Turkijos vidaus ir užsienio politikai. Šalis jau ištikta gilios ekonominės krizės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją