„Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, vicepremjeras Jaroslawas Kaczynskis, Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala ir Slovėnijos ministras pirmininkas Janezas Jansa. Jūsų vizitas Kijeve šiuo sunkiu Ukrainai metu yra stiprus paramos įrodymas. Mes tai labai vertiname“, – apie susitikimą pranešė V. Zelenskis.

Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti Ukrainos pusės atstovai bei Čekijos, Lenkijos ir Slovėnijos vyriausybių vadovai. Ukrainos prezidentas padėkojo už suteiktą pagalbą karo veiksmų metu, skelbia TSN.

Pokalbių metu Ukrainos prezidentas kalbėjo apie situaciją dėl karo Ukrainoje, daug dėmesio skyrė Javorivsky poligono, esančio už 20 km nuo NATO sienos, apšaudymui..

V. Zelenskis, susitikęs su kaimyninių valstybių premjerais, po susitikimo žurnalistams pareiškė: „Su tokiais draugais mes laimėsime“. |

Ukrainos prezidentas įsitikinęs, kad turėdama tokius partnerius Ukraina sugebės nugalėti Rusiją.

„Svarbiausia, kad mes absoliučiai pasitikime šiomis šalimis, taigi, kai kalbame apie saugumo garantijas, apie mūsų ateitį Europos Sąjungoje ar kalbame apie sankcijų politiką, 100 procentų žinome, kad viskas, ką aptarėme, turės teigiamus sprendimus mūsų šaliai, saugumui ir ateičiai“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją