Taip teigiama jo vaizdo žinutėje, paskelbtoje Ukrainos prezidentūros kanale „Telegram“.

„Noriu pasakyti rusų kareiviams. Tiems, kurie jau įžengė į mūsų kraštą, ir tiems, kurie dar tik bus išsiųsti kovoti prieš mus. Rusų šauktiniai, paklausykite manęs ypač atidžiai. Rusų karininkai, jūs tai jau viską supratote. Nieko jūs iš Ukrainos nepaimsite. Jums tik atimsite gyvybes. Jūsų yra daug. Bet ir jūsų (gyvenimus – UNIAN) taip pat paims“, – sakė Zelenskis.

Jis paklausė rusų, vardan ko ir kodėl jie turėtų mirti.

„Aš žinau, kad jūs norite išgyventi. Mes girdime tai perimtuose jūsų pokalbiuose, ką jūs iš tiesų galvojate apie šį karą, apie šią gėdą ir savo valstybę. Jūsų tarpusavio pakalbiai, jūsų skambučiai į namus artimiesiems – mes visa tai girdime. Mes darome išvadą, kad žinome, kas jūs tokie“, – pažymėjo jis.
Zelenskis pasiūlė jiems padaryti pasirinkimą, kuris gali padėti išgelbėti gyvybę.

„Siūlau jums pasirinkimą. Ukrainos tautos vardu mes suteikiame jums šansą, galimybę išgyventi. Jei pasiduosite mūsų pajėgoms, mes elgsimės su jumis taip, kaip reikia elgtis su žmonėmis. Būtent su žmonėmis – pagarbiai. Taip, kaip jūsų armija nesielgia su mūsų. Rinkitės! – paragino Ukrainos prezidentas.

Zelenskio kreipimasis į Ukrainos tautą: priešas yra sutrikęs

Prieš tai Zelenskis kreipėsi į Ukrainos tautą. Jis pažymėjo, kad Rusijos kariai iš tikrųjų tapo vienu iš Ukrainos kariuomenės įrangos tiekėjų. Volodymyras Zelenskis teigė, kad priešas yra sutrikęs, jis nesitikėjo tokio pasipriešinimo Ukrainoje.

Tai jis pasakė vaizdo kreipimosi, kuris buvo paskelbtas Ukrainos prezidentūros „Telegram“ kanale, metu.

„Baigėsi 19-oji mūsų pasipriešinimo, istorinio karo diena. Dar viena sunki diena, kuri vis dėlto priartina mus prie pergalės, priartina Ukrainai taiką. Kaip ir anksčiau, priešas yra sutrikęs. Jie nesitikėjo tokio pasipriešinimo. Jie tikėjo savo propaganda, kuri dešimtmečius skleidžia melą apie mus. Bet jie jau pradėjo suprasti, kad karu nieko nepasieks“, – pabrėžė Zelenskis.

Jis pridūrė, kad tai žino tiek Rusijos kariai, tiek karininkai.

„Jie bėga iš mūšio lauko, palieka savo techniką. Mes paimame trofėjus ir naudojame juos Ukrainai ginti. Šiandien Rusijos kariai iš tikrųjų yra vienas iš įrangos tiekėjų mūsų armijai. Jie net negalėjo to pamatyti savo baisiausiame košmare“, – sakė Zelenskis.

Įvardijo skaičius: per 19 dienų Rusija prarado daugiau žmonių Ukrainoje nei per dvejus karo metus Čečėnijoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo kreipimosi metu pažymėjo, kad per 19 dienų Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado daugiau žmonių nei per du kruvinus ir ilgalaikius karus Čečėnijoje.

Anot jo, Ukrainoje jau buvo numušta beveik šimtas rusų sraigtasparnių ir 80 kovinių lėktuvų.

Pasak jo, Ukrainos kariai ir toliau triuškina Rusijos kariuomenę.

„Netrukus numuštų Rusijos sraigtasparnių skaičius pasieks šimtą. Jie jau prarado 80 kovinių lėktuvų. Šimtai tankų, tūkstančiai technikos vienetų. Per 19 dienų Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado daugiau žmonių nei per du kruvinus ir ilgus karus Čečėnijoje. Vardan ko?“ – klausė Zelenskis.

Taip pat jis padėkojo rusų aktyvistams.

„Esu dėkingas tiems rusams, kurie nesiliauja bandę pasakyti tiesą. Tiems, kurie kovoja su dezinformacija ir sako tiesą, pasakoja tikrus faktus savo draugams, artimiesiems. Ir asmeniškai merginai, kuri įbėgo į Pirmojo kanalo studiją su plakatu prieš karą. Tiems, kurie nebijo protestuoti. Kol jūsų šalis visiškai neužsidarė nuo viso pasaulio, virsdama labai didele Šiaurės Korėja. Turite kovoti, neturite prarasti savo šanso“, – kalbėjo prezidentas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymi, kad atsakomybė už karo nusikaltimus Rusijos kariuomenei yra neišvengiama.

„Rusijos kariuomenės atsakomybė už karo nusikaltimus yra neišvengiama. Atsakomybė už sąmoningai sukurtą humanitarinę katastrofą Ukrainos miestuose yra neišvengiama. Visas pasaulis mato, kas vyksta Mariupolyje, Charkive, Černihive, Sumuose, Achtyrkoje, Gostomelyje, Irpene. Visuose mūsų miestuose“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad visi Ukrainos partneriai yra informuoti apie nusikaltimus prieš civilius ir vietos savivaldos Chersono ir Zaporožės regionuose, laikinai okupuotose teritorijose.

„Į tai bus atsakas. Tikrai. Dėl sutrikusių humanitarinių koridorių. Tikrai“, – pabrėžė Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją