Paklaustas, ar palaiko raginimus konfiskuoti oligarchų namus pabėgėlių naudai, ministro pirmininko Boriso Johnsono atstovas žiniasklaidai atsakė, kad tai yra „dalykas, kurį mes nagrinėjame“.

Sveikatos apsaugos ministras Sajidas Javidas anksčiau perspėjo, kad oligarchų rūmai neturėtų būti „pirmoji vieta“, kurioje būtų galima apgyvendinti pabėgėlius, ir perspėjo, kad pirmiausia tam reikia įveikti „teisines kliūtis“.

Protestuotojai pirmadienį savarankiškai ėmėsi veiksmų – įsiveržė į oligarchui Olegui Deripaskai priklausantį prabangų nekilnojamąjį turtą ir jį užėmė.

„Esame nuosavybės išlaisvinimo frontas, – AFP sakė vienas iš aktyvistų. – Manau, kad karo pabėgėliai to nusipelnė, tai bent šiek tiek pakeltų jiems nuotaiką“.

Praėjusią savaitę buvo įšaldytas O. Deripaskos ir dar šešių Rusijos milijardierių, įskaitant jo buvusį verslo partnerį Romaną Abramovičių, turtas ir uždrausta keliauti.

JK sulaukė kritikos dėl savo politikos nuo smurto bėgančių asmenų atžvilgiu, nes šiuo metu į šalį gali patekti tik tie, kurių šeimų nariai jau yra šalyje.

Tačiau pagal vyriausybės programą „Namai Ukrainai“ „dešimtims tūkstančių“ ukrainiečių, neturinčių šeiminių ryšių šalyje, gali būti leista pasilikti Jungtinėje Karalystėje.

Priimantiems asmenims bus skiriama 350 svarų sterlingų (418 eurų) per mėnesį ir jie turės įsipareigoti apgyvendinti pabėgėlius ne trumpiau kaip šešis mėnesius, sekmadienį sakė vyresnysis ministras Michaelas Gove‘as.

Tačiau papildomos pridėtinės išlaidos gali kelti problemų: britai kovoja su didžiausia per pastaruosius kelis dešimtmečius pragyvenimo išlaidų krize, nes sparčiai auga sąskaitos už energiją ir infliacija.
Vyriausybė pirmadienį pranešė, kad į JK lėktuvu atskraidintas 21 vėžiu sergantis vaikas iš Ukrainos.

S. Javidas sakė, kad šie vaikai buvo gydomi Ukrainoje, bet dėl Rusijos invazijos buvo priversti palikti tėvynę. Jis sakė televizijai „Sky News“, kad jie atvyko su savo palydovais, o Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) jiems teikia „gyvybę gelbstinčią“ priežiūrą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją