Manoma, kad Bermuduose, mokesčių rojumi laikomoje mažytėje teritorijoje, gali būti licencijuota daugiau kaip 700 Rusijos aviakompanijų naudojamų lėktuvų – didelė visų jų dalis.

„Tarptautinės sankcijos aviacijos sektoriui turėjo stiprų poveikį gebėjimui išlaikyti Bermudų orlaivių registre esančių Rusijos aviakompanijų lėktuvų naudojimo saugos priežiūrą“, – teigiama Bermudų civilinės aviacijos administracijos (BCAA) pareiškime.

Tai naujausias smūgis Rusijos komercinių oro linijų sektoriui, kuris jau ir taip kenčia nuo baudžiamųjų priemonių dėl šalies invazijos į Ukrainą.

Rusijos oro susisiekimo flagmanei „Aeroflot“ uždrausta skraidyti visos Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Kanados oro erdvėje, todėl ji buvo priversta stabdyti skrydžius į šias šalis, o tarptautinės sankcijos uždraudė tiek „Airbus“, tiek ir „Boeing“ Rusijos aviakompanijoms tiekti lėktuvų atsargines dalis ir teikti techninės priežiūros paslaugas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją