„Pastarosiomis dienomis Rusija į okupacinių pajėgų gretas jau surinko tūkstančius samdinių iš Sirijos. Daugiausia jų – vadinamosios „Nacionalinės gynybos milicijos“ nariai ir Sirijos ginkluotųjų pajėgų 5-ojo korpuso daliniai“, – sekmadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgyba.

Nurodoma, kad Rusija savo sąjungininko Sirijos prezidento Basharo al Assado kontroliuojamose teritorijose atidarė 14 samdinių verbavimo punktų, samdiniams žadama mokėti nuo 300 iki 600 JAV dolerių mėnesinį atlyginimą.

Žvalgybos duomenimis, po trumpų mokymų samdiniai bus nugabenti į Rusiją per Chmeimimo oro bazę dviem lėktuvais Tu-134 (iki 80 keleivių) ir Tu-154 (iki 180 keleivių) į Chkalovskio aviacijos bazę Maskvos srityje.

Informacija apie Rusijos siekius užverbuoti samdinių jos įtakos zonoje esančioje Sirijoje buvo pasirodžiusi ir anksčiau.

Tikėtina, kad karinę agresiją pradėjusi Rusijos kariuomenė pastiprinimo ieško ruošdamasi didžiųjų Ukrainos miestų šturmui. Dėl planuojamų puolimų specifikos norima užverbuoti miestuose vykusiuose mūšiuose patirties įgijusius Sirijos kovotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją