Tai yra vienas iš griežčiausių Izraelio pareigūnų pareiškimų nuo karo pradžios. Šias pastabas Y. Lapidas išsakė viešėdamas Rumunijos sostinėje Bukarešte, kur susitiko su rumunų kolega.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija užpuolė Ukrainą, Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas vengė aiškiai pasmerkti invaziją, akcentuodamas tvirtus Izraelio ryšius tiek su Maskva, tiek su Kyjivu.

Žydų valstybė išreiškė paramą ukrainiečiams ir nusiuntė Ukrainai humanitarinės pagalbos, o N. Bennetas, prieš savaitę lankęsis Kremliuje, pasisiūlė tarpininkauti deryboms tarp Maskvos ir Kyjivo.

Tačiau Izraelis su Maskva palaiko svarbius gynybinius ryšius, ypač atsižvelgiant į rusų pajėgų buvimą kaimyninėje Sirijoje.

Izraeliečių pareigūnai sako glaudžiai derinantys veiksmus su Rusija, kai rengia antskrydžius prieš iraniečių taikinius Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės