„Reuters“ cituoja vokiečių leidinį „Welt am Sonntag“, kur J. Stoltenbergas kalba, jog Kremlius imasi melagingo preteksto, kad pateisintų galima cheminio ginklo panaudojimą.

„Per paskutines dienas mes girdėjome absurdiškus kaltinimus, kad Ukrainoje veikia cheminio ir biologinio ginklo laboratorijos. Po tokių kaltinimų turime būti budrūs, nes pati Rusija gali planuoti tokį ginklą panaudoti remdamasi šiuo melu. Tai būtų karo nusikaltimas“, – sakė NATO vadovas.

J. Stoltenbergas teigia, kad Ukrainos žmonės ginasi nuo Rusijos invazijos su nepaprasta drąsa, tačiau ateinančios dienos gali būti itin sunkios.

Savo ruožtu JAV prezidentas Joe Bidenas „Twitter“ žinutėje pabrėžė, kad Vladimiras Putinas apsiskaičiavo, jei tikėjosi, jog NATO ir Amerika šių įvykių akistatoje susiskaldys.

Kanados premjeras Justinas Trudeau visiškai įsitikinęs, kad Ukraina laimės kare su Rusija.

Lieka klausimas, „kiek visa tai truks, kaip pasiekti pergalę su kuo mažesniais praradimais, kaip įsitikinti, kad ukrainiečiai ir toliau bus sėkmingi nepriklausomoje valstybėje“.

Anot jo, Ukraina bus palaikoma tiek, kiek tik reikės, o sankcijos Rusijai galios mažiausiai tol, kol visa Ukraina vėl bus laisva ir nepriklausoma šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės